Vil du gå til FVU?

FVU er et gratis tilbud for alle over 25 år.

Sprogcenter Furesø har både FVU-start, FVU-dansk og FVU-matematik. FVU-start og FVU-dansk, trin 1-4, er et tilbud til dig, som gerne vil blive bedre til at læse, skrive og stave på dansk. I FVU-matematik arbejder du med hverdags-matematik og lærer ord, der handler om mål, tal og redskaber.

På FVU kan du blive bedre til at:
• læse avisen, en god bog eller undertekster på dansk TV
• skrive e-mails, sms’er eller Facebook-opslag
• skrive ansøgninger og bruge internettet.

Hvis du gerne vil starte på FVU, kan du ringe til os på tlf.: 7235 5050 eller sende en mail på sprogcenter@furesoe.dk.

Vi starter nye forløb op på FVU-start og FVU-dansk i uge 32. Dagholdene har undervisning hver mandag kl. 12-15.30 og fredag kl. 8.30-12. Aftenholdene har undervisning hver tirsdag kl. 16.30-20.

Et FVU-forløb er mellem 40 og 80 lektioner.

Før du kan starte på FVU

Du skal allerede kunne tale og skrive lidt dansk, før du starter på FVU.

For at starte på FVU-start skal du have kompetencer svarende til modultest 1.5, 2.4 eller 3.3 på danskuddannelserne. På FVU-dansk og FVU-matematik, trin 1, skal du have dansksproglige kompetencer svarende til Prøve i dansk 2 eller modultest 3.4. Ring til skolen, hvis du er i tvivl om dit dansk-niveau.

Før du kan starte på FVU, skal du til dansk-test og samtale på sprogskolen. Efter test og samtale får du at vide, hvilket trin du er på.

Trinprøver

FVU-trinprøverne følger reglerne i Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser. Der afholdes prøve ved afslutningen af hvert FVU-forløb a 80 lektioner. Du tilmeldes i samarbejde med din lærer. Selvstuderende kan tilmeldes, hvis de kan dokumentere, at de har det påkrævede niveau.

Billedlegitimation

Du skal huske at medbringe legitimation til trinprøverne. På Sprogcenter Furesø bruger vi (både til Danskprøver og FVU-trinprøver) de retningslinjer for legitimation, som Styrelsen for International Rekruttering og Integration har udarbejdet. F.eks. kan du legitimere dig med pas, opholdskort eller kørekort udstedt af en offentlig myndighed i Danmark eller pas, identitetskort eller kørekort udstedt af en offentlig myndighed i et andet EU-/EØS medlemsland. Pas fra lande uden for EU/EØS skal have indsat opholds-eller visumsticker fra et Schengenland.

Prøve på særlige vilkår

Tal med din lærer eller vores vejleder, hvis du har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse (f.eks. ordblindhed, PTSD mm.). Der kan være mulighed for at bevilge særlige vilkår ved prøven.

 

Regler ved trinprøverne

Her kan du læse nærmere om de regler, der gælder ved FVU trinprøverne.

Kontakt

Sprogcenter

Hvedemarken 3
3520 Farum
Tlf.: 7235 5050
E-mail: sprogcenter@furesoe.dk

Åbent for personlig og telefonisk henvendelse:
Mandag til onsdag kl. 9.00-12.00 og 13-15.00
Torsdag kl. 9.00-12.00 og 13-18:00
Fredag kl. 9.00-13.00

Kontoret er lukket mellem 12.00-13.00 mandag-torsdag

Del: